Bugarska tvrtka TESY prvi je proizvođač na domaćem tržištu, čiji panel konvektori,  radijatori na ulju i cijeli niz uređaja za grijanje u potpunosti pokrivaju najnovije propise o energetskoj učinkovitosti. Zahtjevi UREDBE (EU) 2015/1188 Europske komisije za primjenivanje Direktive 2009/125/ЕО Europskog parlamenta i Vijeća EU o ekodizajnim  zahtjevima za lokalne izvore toplinarstva stupili su na snagu 1-og sjačnja 2018.g.

Kao što to zahtjeva Uredba od početka ove godine sezonska energetska učinkovitost za grijanje za različite tipove panel konvektora i radijatora na ulju trebala bi biti preko  36%. Simulacijski izračuni ipak pokazuju da uređaji koji su deklarisani da se koriste fiksnom instalacijom, opremljeni s trenutno korištenim mehaničkim termostatom  ili običnim elektroničkim (bez dodatnih funkcija), više neće ispunjavati zahtjeve. Uređaji za fiksno montiranje dostupni na tržištu, trebaju imati eletkronički temostat da bi mogli odgovarati na promjene temperature u prostoriji (primjerice prilikom otvaranja prozora), i imati prilagodljivu mogućnost pokretanja ili daljinskog upravljanja. U slučaju TESY-a daljinsko upravljanje putem interneta s bilo kojeg mjesta na svijetu.

„Stupanje na snagu nove direktive nije iznenađenje za proizvođače. U TESY-u  smo zauzeli stazu za proizvodnju energetski učinkovitih uređaja – bojlera i konvektora, dugo prije nego što ih je nametnula Europska unija. Vjerujemo da su  „pametni“ i energetski učinkoviti uređaji budućnost naše industrije. S jedne strane oni štite naš planet, a s druge smanjiuju račune troškova direktnih kupaca“, rekao je Hristo Slavov – Direktor Poslovnog smijera grijanje u TESY-u.

Panel konvektori, kojih proizvodi ТESY, u potpunosti zadovoljavaju nove zahtjeve ErP od početka prosinca prošle godine a sada se mogu kupiti odmah bez čekanja ili dodatnih upita. Među svim pozitivnim osobinama konvektora je i značajka da ih možete upravljati daljinski s bilo kojeg mjesta na svijetu putem internetske veze i aplikacije  tesyCloud. Prošle je godine bugarska tvrtka postala prva u Europi, koja je ponudila „pametni“ bojler na tržištu, koji je također dio CLOUD obitelji  TESY-a.